Spanyolország - Ünnepek

(Oldalak) > > > Ünnepek

A nemzeti ünnepek ünneplése a legjobb módja annak,hogy betekintést nyerjünk a spanyol mindennapi életbe és, hogy megismerjük a hagyományokat, szokásokat.

Spanyolországnak megvannak a saját fiesztái. Ezek vásárokkal és piacokkal, szórakozással, karneválokkal és borral összekötött ünnepek. A fieszták nem egyszerre zajlanak, hanem az ország egyes részein mindig más időpontban.

Minden hónapban...

Azt mondják, hogy nincs olyan nap, amikor Spanyolország területén ne ünnepelnének valamilyen fiesztát. Ezek az ünnepségek egy naptól két hétig tarthatnak, általában valamely szentnek, patrónusnak ajánlva.

Az ünnepségek része szokott lenni a bikaviadal is, sokszor kisebb bikákkal harcolnak, ezeket a harcokat nevezik novilladas-nak.

Február a karneválok hónapja. A legjobbakat Santa Cruz de Tenerifén vagy Cádizban láthatja.

Márciusban ünneplik az ország egész területén a Szent hetet (Semana Santa), amely egyházi körmenettel van összekötve minden nagyobb városban.

Április a Fair hónapja, ami egy a tánccal és bikaviadalokkal összekötött vásár Sevillában.

Májusban szintén itt rendezik meg a nemzetközi Flamengo fesztivált. A  Fiesta de San Isidro –t Madridban bikaviadalok követik, amelyek a szezon tetőpontját jelentik.

Júniusban Granadában, Toledóban és a Kanári – szigeteken is ünneplik az Isten Testének Ünnepét.

Július és augusztus azok a hónapok, amikor bárhová nézzen csak fiesztát láthat. Ismert a Pamplonában megrendezett karnevál, a Zene és a tánc nemzetközi fesztiválja Granadában és a Gitárfesztivál Sevillában stb.

Augusztusban zajlik az Őfensége nemzetközi pohára, Palma de Mallorcán, ami vitorlások versenye, ahol részt vesz a király is, Juan Carlos I. Augusztus 15-én ünnepli az egész ország Mára Mennybemenetelét.

Ősszel, amikor megnyugszik az itteni legsűrűbb szezon, az aratást, betakarítást ünneplik. Első helyen a bor áll. Jerez de la Frontera-ban a szüretelés szeptember első hetében zajlik. Az utolsó két hétben a filmesek a San Sebastiánban megrendezett filmfesztiválra utaznak.

Másik gyönyörű hagyomány az Iberflora  Valenciában, ami a virágok kiállítása. A nemzeti ünnepek hasonlóak a mieinkhez.

Nagyban ünneplik a Húsvétot és a Karácsonyi ünnepeket. Továbbá itt van május 1., a Munka ünnepe, december 6. Az alkotmány napja és október 12-én a Nemzeti Ünnep.

 

Legutóbbi érdekességek...

04.08.2011 Altamira-barlang
15.04.2011 Jamon Serrano sonka
20.09.2010 Cid-ének

Utoljára a fórumban...

04.07.2011 Alkoholfogyasztás az utcán
04.07.2011 Ibiza - éjjeli élet?
03.07.2011 Kempingek Spanyolországban
03.07.2011 Busszal Spanyolországba

Utolsó fényképek...

Kristálytiszta víz
Torimbia
Ibiza
Tenerife
Menorca