Spanyolország - Szórakozás

(Oldalak) > > > Szórakozás

Tánc, öröm, Spanyolország

Spanyolország egy temperamentumos ország, lakosai tudnak szórakozni. Minden program a késői esti órákban zajlik. A vacsora után, amely leghamarabb 21 órakor van, bárba vagy valamilyen klubba mennek az emberek. Diszkóba csak éjfél után járnak. Helyette például flamencót táncolhat. A nemzeti spanyol tánc tele van szenvedéllyel és energiával, amely egy gyönyörű látvány is egyben. Flamencó kabaretteket találhatunk minden üdülési központban. A spanyolok szívesen szórakoznak éjjel, de reggel sokáig alszanak. Ibiza és Barcelona híresek a buja soha véget nem érő éjjeli életükről. A spanyoloknak van egy híres mottója, a maňana, ami azt jelenti, hogy amit lehet, azt tetted el holnapra. Persze manapság ez a mottó inkább márcsak legenda.

Ha valamely nagyobb városba kerül, akkor kulturális élmény lehet az opera meglátogatása. Az operákat a spanyolok rendkívüli módon tisztelik. A legnagyobb operák Madridban, Barcelónában és Sevillában találhatóak. A színház után beülhet egy moziba és megnézheti valamelyik híres spanyol rendező filmjét - Pedró Almodóvarét vagy Bigasa Lunét. A legtöbb külföldi film szinkronizált, néhány eredeti nyelven van feliratokkal.

Foci, a nemzeti sport

További csábító tényező a foci, a bárok legtöbbjében nem hiányozhat a televízió a focimeccsek nézésének okából kifolyólag. A foci nemzeti sport és a kultúra része is.

Bikaviadalok

A 20. század 80 – es éveitől kezdve jött vissza a bikaviadalok nézésének divatja, amikor is egy férfi szembeszáll célzatosan az arénába tenyésztett bikával. Annak ellenére, hogy nem minden spanyol szereti ezt a szokást, az arénák sokszor zsúfolásig megtelnek. A pártfogói (aficionados) az arénát a hagyományos spanyol kultúrának tartják, ami tele van a spanyol hangzavarral, temperamentummal és színekkel.

Fiestas

Más közkedvelt ünnepek az ismert fiestas. Ezek az ünnepek piacokkal és vásárokkal, tüzijátékkal, zenével és karneválokkal vannak összekötve. Ez tényleg egy kulturális élmény mind a felnőtteknek, mind a gyerekeknek, akik részt vesznek a bikaviadaloktól kezdve minden kulturális akción és fesztiválon. A Fiestas Spanyolország különböző városaiban különböző időpontokban zajlanak. Ezért ajánljuk előre megérdeklődni, hogy hol zajlik nyaralása idején Spanyolországban valamely fiesta.

A gyerekeket biztos fogja vonzani az állatkert Barcelónában, amely a leghelyesebb zooparknak van tartva egész Európában. Egész Barcelona A. Gaudí lemásolhatatlan építészetével rendelkező város, és rengeteg olyan emlékkel rendelkezik, mint a Sagrada Familia templom. Ha a művészetek szerelmese, akkor nem szabadna elfeledkeznie meglátogatni a múzeumot, olyan híres festők képeivel, mint El Greko, Valázquez vagy Goya.

Tenger

A tengernél választhat a sporttevékenységek széles kínálatából: búvárkodás, windsurfing, hajón való utazás, golf, turisztika, tenisz. Néhány hotel vendégei számára animációs programokat készít, amely magába foglal különböző vacsorákat, versenyeket, népművészeti bemutatókat, aqua aerobicot és sok más érdekes szabadidő eltöltésére alkalmas tevékenységet.

Legutóbbi érdekességek...

04.08.2011 Altamira-barlang
15.04.2011 Jamon Serrano sonka
20.09.2010 Cid-ének

Utoljára a fórumban...

04.07.2011 Alkoholfogyasztás az utcán
04.07.2011 Ibiza - éjjeli élet?
03.07.2011 Kempingek Spanyolországban
03.07.2011 Busszal Spanyolországba

Utolsó fényképek...

Kristálytiszta víz
Torimbia
Ibiza
Tenerife
Menorca