Spanyolország - Szállás

(Oldalak) > > > Szállás

Szállásfajták Spanyolországban

Spanyolország az az ország, amely turistáit nyitott karral várja. Az idegenforgalom az itteni nemzeti gazdaság nagy részét képezi, és mindehez vannak a szállások is hozzáigazítva. Spanyolországban körülbelül tízezer szálláshelyet találni. Válaszhat a legolcsóbb szállásoktól kezdve a legfényűzőbb hotelokig. Spanyolország az egyik legolcsóbb nyugat - európai országok közé tartozik, azért a külföldre utazó emberek körülbelül 10 % - a jár ide nagyobb luxust és kényelmet élvezni.

Szállodák

A hotelokat csillagok alapján értékelik, egytől ötig és H betűvel vannak jelölve. A csillagokat a szobák  felszereltségének szintjétől függően és a minőség alapján adják. 

Az éttermek, melyek a hotelok részét képezik, általában más turistáknak is rendelkezésre állnak. Néhány szálláshely azonban nem rendelkezik saját étteremmel.

Szállások

Ezek általában a  HR (hotel residencia) vagy HsR (hostal –residencia) hotelok. Ezekben nem tálalnak meleg ételt, de sokszor lehetőség van reggelizni. Ha a háziasabb környezetet részesíti előnyben, akkor az apartmánok hálózatából választhat.

Apartmánok

Spanyolországban két apartmán – típus létezik; HA (hotel apartamentos) vagy RA (residenci apartamentos). Az apartmánok általában a városok és üdülőhelyek nyugodtabb részén fekszenek, de Spanyolországban a zaj nem tartozik a panaszok okai közé.

Állami szállodák

Következő szálláslehetőségek a Paradores Nacionales. Ezek állami hotelok, amelyek három és öt csillaggal ellátottak, tehát luxust kínálnak és árban igényesebbek. Az első parador 1928 – ban jött létre. Jelenleg megtalálhatja ezeket a szárazföldön és a szigeteken is. Egyszerűen hozzáférhetőek. Sokszor átépített földesúri székhelyek, középkori várak vagy más pompás hotelok. A legfényűzőbbeket  Costa del Sol – on vagy a Baleár – szigeteken találni. A turisták az egész ország területén választhatnak a szállások széles skálájából, minden egyes eseményhez. Rövid üdülésektől kezdve az apartmánokig, amelyeket hosszabb időre adnak ki.

Olcsóbb szállások

Olcsóbb szálláslehetőségek a panziók, különböző szállások vagy a casa rurales-ok, amik vidéki családi szállások házi légkörrel. Lehetnek hatalmas földesúri haciendák vagy kicsiny falusi házak. Általában csak korlátozott számú vendégeket fogadhatnak és csak a főszezonra.

Szállások árai

A szállások árai különböznek a helytől és a csillagok számától függően, továbbá az évszaktól is.

Az árlista minden egyes recepción ki kellene, hogy legyen akasztva. Általában az érvényes, hogy a vidéki szállások és a külvárosi hotelok olcsóbbak, mint a hasonló intézmények a városokban vagy a part mentén. A főszezon július és augusztus, de néhány területen már áprilistól szeptember végéig tart. A Fiesta nemzeti ünnep idején a hotelok speciális díjat kérhetnek. Az árak gyakran ÁFA nélkül vannak megelenítve (IVA), amely most 7 % - ot tesz ki.

További szálláslehetőségek a diákszállások, amelyek használatához nemzetközi diákigazolvánnyal kell rendelkeznie. Szállást a kolostorok is kínálnak. Az árak nem magasak, de ezek nem klasszikus hotelok, itt a szállást előre le kell foglalni. Más lehetőség a kemping. Spanyolországban több, mint 600 található belőlük. A legtöbbjük a tengerparton található és standard felszereléssel rendelkeznek.

Legutóbbi érdekességek...

04.08.2011 Altamira-barlang
15.04.2011 Jamon Serrano sonka
20.09.2010 Cid-ének

Utoljára a fórumban...

04.07.2011 Alkoholfogyasztás az utcán
04.07.2011 Ibiza - éjjeli élet?
03.07.2011 Kempingek Spanyolországban
03.07.2011 Busszal Spanyolországba

Utolsó fényképek...

Kristálytiszta víz
Torimbia
Ibiza
Tenerife
Menorca