Spanyolország - Mallorca

(Oldalak) > > > Mallorca

A Baleár – szigetek közül a legnagyobb Mallorca, amely már évek óta idegenforgalmából él. Ez már teljesen a turisták mekkája és néha Mallorca megnevezés már sznob klisévé vállik. Tény azonban, hogy ez a sziget valóban mindazt kínálja, amire csak kívánni tud. Gyönyörű természetet tele sziklás jelenségekkel, utacskákkal és zöld növényzettel, magas minőségű szolgáltatásokat, nagyszámú emlékhelyeket, amelyek a sziget történelmének gazdagságát hivatottak bizonyítani és nem utolsósorban a Földközi – tenger egyik legtisztább partját.

Mallorcai érdekességek

A sziget északnyugati részén fekszik az impozáns Serre de Tramuntana hegység, amely 88 kilométer hosszú és 1445méter magas. Megőrződött itt sok utacska, amelyekből később hegyi út vált. Mallorca köszönhetően a part menti zátonyoknak megfelelő hellyé vált a búvárkodásra is. Következő sport tevékenység lehet a falmászás. Hisz mallorca a legmagasabb mészkő a Földközi – tengerben. A vidéket mesebeli kanyonok és szakadékok is alkotják, melyekre vízesések kapcsolódnak.  Mallorca a magas minőségű kerékpár utaknak köszönhetően a helyi kerékpározók kedvelt helye, és nemcsak a kezdők, de a professzionális kerképározók is megtalálják a maguknak megfelelőt és tréningezni járnak ide.

Másik csábító erő a kultúrában gazdag Palma de Mallorca. Ez minden Mallorcán eltöltött szabadság cseresznyéje a tortán. Palmában található kikötő, repülőtér és történelmi emlékhelyek is, úgy, mint a római katolikus La Seu katedrális, nem messze az Almudaina iszlám palota, és mindenképp megér egy sétát a Paseo Marítimo sétány.

Szállás és időjárás Mallorcán

A sziget 1800 szálláshelyet biztosít a fényűző hoteloktól kezdve a kicsiny családi panziókig. Az évben 300 nap süt a Nap, természetesen a szezon csúcspontja a nyár. Ebből az okból kifolyólag is érdemes eljönni ősszel, amikor az időjárás még mindig kellemes és állandó. A természet csodálóinak az ősz és a szeptember javasolt, amikor minden virágzik. Az éghajlat földközi tengeri. Télen a hőmérséklet 12˚C körül mozog és nyáron a hőmérő higanyszála eléri a 30˚C-ot, a víz hőmérséklete pedig  25 ˚C körül mozog. Mallorca persze nem egy kiszáradt sziget.
Mindenhol narancsfák, olívafák vagy fügefák nőnek.

Érdekességek Mallorcáról

A hosszabb túrákhoz az egyenetlen vidék és a szép természet csalogat zöld dombjaival. Mallorcán utazhat autóval, autóbusszal vagy vonattal, a falusi utakon kiváló pihenési mód a kerékpározás. A sétakirándulásokhoz különféle sétányok csalogatnak, melyek közvetlenül a tenger mellett helyezkednek el. A legismertebb a Passeig Anglada Camarassa-Voramar  Porta de PollenÇe - ben. A szigeten hallhat mallorcai nyelvet, ami az egyik a katalán dialektusok közül.

A szigetre való eljutás legkönnyebben repülővel oldható meg. A Palma repülőtér 10 kilométerre fekszik ettől a várostól. Repülőn kívül utazhat hajóval, komppal vagy katamaránnal. Ezek Barcelónából és valenciából indulnak, Ibizán keresztül. A komppal való utazás négy órától tíz óráig tarthat.

Legutóbbi érdekességek...

04.08.2011 Altamira-barlang
15.04.2011 Jamon Serrano sonka
20.09.2010 Cid-ének

Utoljára a fórumban...

04.07.2011 Alkoholfogyasztás az utcán
04.07.2011 Ibiza - éjjeli élet?
03.07.2011 Kempingek Spanyolországban
03.07.2011 Busszal Spanyolországba

Utolsó fényképek...

Kristálytiszta víz
Torimbia
Ibiza
Tenerife
Menorca