Spanyolország - Közlekedés

(Oldalak) > > > Közlekedés

Spanyolországba való utazás

Spanyolországba való utazás talán legegyszerűbb módja az utazási irodán keresztül való utazás. A kínálat nagyon változatos, az üdülőhelyek széles választékával. A legkedveltebb célállomások közé tartoznak a tengerpartiak, amelyek a luxus hotelok és apartmánok széles kínálatát, tiszta tengert és gyönyörű természetet nyújtanak. Közkedveltek a Baleár – szigetek, legfőképpen Ibiza és Mallorca. A belföldön olyan nagyvárosok kedveltek, mint Madrid vagy Barcelona.

Ha az utazási iroda szolgálatait használja ki, akkor egy 12 napos tengerpart melletti üdülést, repülővel, félpanzióval már 110 000 Ft – tól megvásárolhat. Mallorcán való 8 napos üdülést már 110 000 Ft – ért be lehet szerezni, mely magában foglalja a félpanziót és a repülőjegyet is. Ha a saját közlekedési ekszköz igénybevétele mellett dönt, akkor hasonló üdülést például Costa Brava partjainál, amely a legközelebb fekszik Magyarországhoz, már 70 000 Ft – tól be lehet szerezni saját közlekedéssel. Választhat egy sor spanyolorzsági körutas utazásból is. Maga a repülőjegy Madridba és vissza 25 000 Ft körül mozog. A repülőút időtartama körülbelül 2,5 óra, valamikor közvetlenül is el lehet jutni az országba, azonban a legtöbb légitársasággal csak  átszállással lehet utazni.

Spanyolország már több éve közkedvelt turisztikai attrakció, ezért a part mentén nagyszámú repülőtér jött létre, melyek száma eléri a 48 – at. A legnagyobbat Madridban, Bilbaoban és Barcelónában találjuk.

Vonattal Spanyolországba utazni nem egyszerű, mivel nem létezik egy közvetlen járat sem.

A közlekedési lehetőségek száma és módszere lényegében elég jó szinten van, az ország fejlett infrastruktúrával rendelkezik annak ellenére, hogy néhány helyen a közlekedést zavarja a természet. A tömeges autóbuszközlekedés elterjedt, mindegyik üdülőközpontba eljuthat ezen keresztül.

Értékelés: Spanyolorszag last minute utak, letenky

Autóval spanyolföldön

Az autóval való utazás természetesen a legelterjedtebb Spanyolországban. Itt is előre ajánlott érdeklődnie az autópályák működésének feltéteteiről. Ha a sofőr szemüveget hord, akkor magával kell hordania a tartalék szemüvegét is. A vezetői igazolványon kívül Spanyolországban elengedhetetlen az ún. zöld kártya. Az autóban tilos telefonálni, csak hands free-vel megengedett.

Az autópályák fizetettek (autopistas con peaje) és díjmentesek is. Ezek  A vagy E betűvel jelöltek. Az autópályák N betű megnevezéssel (carreteras nacionales) a főutak, ahol a legmagasabb megengedett sebesség 100km/óra. A többi autóúton a maximális megengedett sebesség 90 km/óra. Ha nincs másképpen meghatározva, akkor városon belül a maximális sebesség nem lépheti túl az 50 km/órát. A sebességtúllépésért kirótt büntetések elég magasak és ha a személy nem él Spanyolországban, akkor rögtön helyben kell fizetnie.

Vasútközeledés valamivel kevésbé fejlett, mint az autóbuszközlekedés, azonban sokszor jobban luxusosabb. Az állami vasút Renfe-vel van jelölve.

Taxival

Spanyolországban taxival is utazhat (SP - Servicio publico). A taxik általában kilométer alapján fizetettek és megbízhatóak.

Hajóközlekedés

Ha nem közvetlenül repül valamelyik spanyolországi szigetre, akkor hajoóval, komppal is lejuthat hozzájuk. Ezek kötik össze Spanyolországot a Baleár – és a Kanári – szigetekkel.

Legutóbbi érdekességek...

04.08.2011 Altamira-barlang
15.04.2011 Jamon Serrano sonka
20.09.2010 Cid-ének

Utoljára a fórumban...

04.07.2011 Alkoholfogyasztás az utcán
04.07.2011 Ibiza - éjjeli élet?
03.07.2011 Kempingek Spanyolországban
03.07.2011 Busszal Spanyolországba

Utolsó fényképek...

Kristálytiszta víz
Torimbia
Ibiza
Tenerife
Menorca