Spanyolország - Spanyol konyha

(Oldalak) > > > Spanyol konyha

Ínyencségek

A spanyolok ínyencek és nagy hangsúlyt fektetnek az ételre. Az adagok nagyok és az étel ízletes, sokszor nehéz. A konyha színes, mégha kicsit egyszerűbb is, mint az ahogy első látásra tűnik. Nem beszélhetünk egy egységes konyháról, hanem szét kell szedni katalániai, baszk vagy például andalúz konyhára.

Mindennek alapja a hús, a legelterjedtebb hozzávalók a fokhagyma és az olivaolaj. Ismert a Tapas. Ezek kicsi ínyencfalatok, amelyekből megszámlálhatatlanul sokfajta létezik. A tengermelléki helyeken mindenhol halakat tálalnak és más tenger gyümölcsét. Hagyományosak a tengergyümölcsök mellett a biftekek, homárok, rizsestálak és stb.

A spanyolok  szeretnek egytálételeket főzni, amikor mindent egy fazékba tesznek bele. Az éttermeket aszerint válassza ki, hogy hány villával rendelkezik, egytől ötig, miközben az öt villávval rendelkező étterem a legjobb. A jó ételhez jó ital is dukál. Itt,  Spanyolországban ez a bor. A spanyol borokat ismerik az egész világon, a legismertebb a sherry, amit már a kalózok is ittak. Megízlelheti azonban egyet a katalan minőségi fehérborok közül is.

Legutóbbi érdekességek...

04.08.2011 Altamira-barlang
15.04.2011 Jamon Serrano sonka
20.09.2010 Cid-ének

Utoljára a fórumban...

04.07.2011 Alkoholfogyasztás az utcán
04.07.2011 Ibiza - éjjeli élet?
03.07.2011 Kempingek Spanyolországban
03.07.2011 Busszal Spanyolországba

Utolsó fényképek...

Kristálytiszta víz
Torimbia
Ibiza
Tenerife
Menorca