Spanyolország - Kelet - Valencia és környéke

(Oldalak) > > > Kelet - Valencia és környéke

Valencia

Valencia Spanyolország egy autonóm része, amely Spanyolország keleti részén található. Ebben a régióban évszázadokon át a moszlimok uralkodtak. Itt találkozik a középkor művészete a modern építészettel. Meglátogathat itt megszámlálhatatlanul sok várat, a belföldön hegyeket és délen olyan szép tengerpartokat, mint a Costa Blanca.

Maga Valencia városa a harmadik legnagyobb város Spanyolországban és  Costa del Azahar-ban fekszik (a Narancsvirág tengerpartja). Valencián keresztül folyik a  Turia folyó, amely sok árvízzel súlytotta a várost. Ezért a város lakosai 1957 – ben átirányították másmerre, hogy elkerülje a várost. Valencia valamikor régen teljes egészében körbe volt véve erődítményekkel, ezek maardványa a „Torres de Serranos" kapu a 14. századból. Megér egy látogatást a híres Velanciai Piac. Vele szemben áll a valamikori selyem árverő, a LIotja, amely egy igazi példája a gótikus építészetnek. A legöregebb templom Valenciában még a 13. századból származik és Szt. Jánosnak szentelték. A valenciai katedrálishoz van kötve a nyolcsarkú 51 méter magas gótikus torony. A 207 darab lépcső legyűrése után egy gyönyörű kilátás tárul az egész városra. A tornyot Micalet-nek hívják. A város központja a "Plaza del Ayuntamiento", a városi hivatal tere. A helyiek „pletykafészeknek“ is hívják, ugyanis az emberek megszokták, hogy itt mindenről beszélgethetnek.

Murcia

                  
A Murcia provinció az ország délkeleti részén terül el. Az a város a metropolisza ennek a régiónak, mely a régió nevét is viseli. A murcia szó latin nyelvből eredeztethető és magyarul eperfát jelent. Ezek a fák a helyiek üzleti áruja voltak és azon kukacok élelmei is, amelyek a selymet hozzák létre.                     
Valenciának kellemes földközi tengeri éghajlata van, ami mérsékelt telet és száraz nyarat jelent.

Legutóbbi érdekességek...

04.08.2011 Altamira-barlang
15.04.2011 Jamon Serrano sonka
20.09.2010 Cid-ének

Utoljára a fórumban...

04.07.2011 Alkoholfogyasztás az utcán
04.07.2011 Ibiza - éjjeli élet?
03.07.2011 Kempingek Spanyolországban
03.07.2011 Busszal Spanyolországba

Utolsó fényképek...

Kristálytiszta víz
Torimbia
Ibiza
Tenerife
Menorca