Spanyolország - Ibiza és Formentera

(Oldalak) > > > Ibiza és Formentera

Ibiza is, a Baleár – szigetek harmadik legnagyobb szigete, a legkedveltebb turisztikai célállomások közé tartozik. A spanyol szárazföldtől délkeletre fekszik, fővárosa Ibiza, katalánul Eivissa. A 20. század hatvanas éveitől kezdve az idegenforgalma csak nő. A kezdetekben a szigetet a „hippie“ mozgalom tagjai keresték fel nagy előszeretettel és tették híressé nudisztikus strandjaival. Manapság szép természetével, tengerével és kellemes klímájával vonzza a turistákat, a többi Baleár  szigethez hasonlóan.

Ibiza és Formentera szigetek földrajza

Ibiza a szomszédos Formentera szigettel alkotja a „Ibiza és Formentera“ szigetterületet és együtt a „Boróka szigeteinek“ nevezik (Islas Pitiusas).
A szigetek nagy részben hegyesek, a legmagasabb hegy a Sa Talaia  475 t. f. magassággal. A hegyek fokozatosan kapcsolódnak össze az azúrkék tengerrel és a selymes homokkal rendelkező strandokkal. Ibiza egy gyönyörű, de vad sziklás vidéket kínál. A csapadék esése itt nem gyakori. A növények kötül találkozhat borókával, olívafákkal, fügefákkal és datolyapálmákkal.

Érdekességek turistáknak

A sporttevékenységek közül Ibiza minden fajta vízi sportot nyújt, elsősorban azonban a búvárkodást és a vitorlázást. Elhíresült egy sor elektronikus zenei fesztiválról is. Ezzel együtt az éjszakai élet is elég élénk, a sziget diszkójai a legjobbak közé tartoznak a világon.

Ha ezen sziget történelme vonza, akkor elindulhat a föníciaiak nyomában, akik a Baleár – szigeteken hagyták nyomaikat és az első lakosai voltak időszámításunk előtt több évszázaddal. A fővárosban (Eivissa) megtekinthető egy sor történelmi emlék. A mauri várfalakat (D'alt Vila), amelyek az óvárost határolják körül, II. Fülöp építette és 1999 – től az UNESCO Világörökségének része.

Az idegenforgalom játsza a szigeten a főszerepet és a gazdaság 98 % - át alkotja. Ezt bizonyítja a hotelok, bárok, éttermek és kisebb üzletek száma is. A helyi lakosok a turistákat tisztelik és nagyon kedvesen viselkednek.

Legutóbbi érdekességek...

04.08.2011 Altamira-barlang
15.04.2011 Jamon Serrano sonka
20.09.2010 Cid-ének

Utoljára a fórumban...

04.07.2011 Alkoholfogyasztás az utcán
04.07.2011 Ibiza - éjjeli élet?
03.07.2011 Kempingek Spanyolországban
03.07.2011 Busszal Spanyolországba

Utolsó fényképek...

Kristálytiszta víz
Torimbia
Ibiza
Tenerife
Menorca