Spanyolország - Andalúzia

(Oldalak) > > > Andalúzia

Andalúzia kiterjedésében akkora, mint egész Portugália és a legnagyobb, legsűrűbben lakott és legszárazabb autonóm egész Spanyolországban. Nyolc tartományból tevődik össze: Cádiz, Grenada, Huelva, Jaén, Cordoba, Almerie, Malaga és Seville tartományokból.

Andalúzia, a partkirályság

Andalúzia dicsekedhet a legkedveltebb spanyol tengerpartokkal – strandokkal. Talán a legismertebb a Costa del Sol, amelyet eredetiben Napos partnak neveznek. Malaga tartományban fekszik, ahol a kiváló időjárás az év 99 % - ban uralkodik. A szolgáltatások itt vannak a legmagasabb szinten. Másik ismert strand a Costa Blanca „vad partvonal“, Costa Tropical a Grenadában termsztett trópikus termések után elnevezve, vagy  Costa de Luz, amely egész az Atlanti – óceánig terjed.

A legváltozatosabb tartomány Grenada, amely a múltban a moszlim birodalom utolsó bástyája volt Európában. Grenadába könnyen elutazhat repülővel az ottani repülőtérre, amely 17 kilométerre fekszik a várostól. Grenada másik előnye, hogy Sierra Nevada, a legszebb spanyol hegy közelében fekszik, amelynek legmagasabb csúcsa a Mulhacén (3482m).

Seville - Sevilla

Andalúzia fővárosa Seville. Itt a legmelegebb az időjárás egész Spanyolországban. Seville köszönhetően a gazdag történelmének tele van műemlékekkel. A legismertebb vita nélkül az Alcázar, egy palota, amely eredetileg az emírek székhelyéül szolgált, továbbá láthatóak itt gótikus – reneszánsz paloták vagy pompás kertek. Az itteni katedrális a legnagyobbak közé tartozik a világon. Sevillában tartották szintén az EXPO 92 - őt. Ha a húsvéti ünnepek alatt érkezik Sevillába, akkor ne hagyja ki a húsvéti körmenetet, amely a legszebbek közé sorolandó az országban. A

ndalúzia másik érdekes helye Cordóba, régebben az arab birodalom székhelye, manapság a farmerek és a földművelők helye.

Szórakozási - és sportlehetőségek Andalúziában

Összeségében Andalúziáról elmondható, hogy a nagy kulturális életen kívül magában rejt egy sor sportlehetőséget is. Az első helyen természetesen a vízi sportok állnak, majd következik a közkedvelt gyalogtúrázás, kerékpározás, nagyon elterjedt a golf és a tenisz is. Ha nem szereti a sós tengert, akkor kiszórakozhatja magát a sok vízipark valamelyikében. Az andalúz esték mindenképp a vacsorák jegyében telnek el. Az andalúz lakosok imádják a partykat és minden este kimennek szórakozni. Éppen ezért Spanyolország ezen része a szenvedélyes flamengó tánc otthona.

Andalúz ételek

Az itteni lakosok másik jellemzője az étel szeretete. A helyi szakácsok a világ legjobbjai között vannak számon tartva. Az alapot a tenger gyümölcsei, mindenfajta hús, zöldség és a bor alkotják. Érezhető a kelet és a zsidó kultúra hatása. Helyi specialitások a hideg levesek – gazpacho, salmorejo, a tortillas és tapas burgonya omelettek. Mindezt minőségi andalúz borral öblítik le. Andalúzia a legnagyobb bortermelő Európában. 

 

Legutóbbi érdekességek...

04.08.2011 Altamira-barlang
15.04.2011 Jamon Serrano sonka
20.09.2010 Cid-ének

Utoljára a fórumban...

04.07.2011 Alkoholfogyasztás az utcán
04.07.2011 Ibiza - éjjeli élet?
03.07.2011 Kempingek Spanyolországban
03.07.2011 Busszal Spanyolországba

Utolsó fényképek...

Kristálytiszta víz
Torimbia
Ibiza
Tenerife
Menorca