Spanyolország - Hasznos alapinformációk

(Oldalak) > > > Hasznos alapinformációk

Ruházat

A nyári hónapokban elég lesz egy szellős nyári ruházat. A biztonság kedvéért azonban csomagoljon be valamit eső esetére is. Májusban és júniusban, valamint szeptemberben és októberben az időjárás változó. Ha a hegyekben fog utazni, akkor csomagoljon be valamilyen melegebb kabátot is, a szél hideg lehet. Csomagoljon be alkalmi ruhát is, néhány hotelban elvárják a vacsoránál, és nyári vagy sportos öltözékben nem engedik be. Néhány műemlék megtekintéséhez is, mint pl. a templomok, tisztességes ruházatban kell megjelennie.

A csomagok legfontosabb része, amely nem szabad, hogy 20 kg-nál nehezebbek legyenek, mégis a fürdőruha, napszemüveg, kalap és napozókrém kell, hogy legyen.

Okmányok

A magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy személyazonosságival utazhatnak ki Spanyolországba. 2006 május 1-től pedig a személyek szabad mozgásából az EU – n belül eredően szabadon mozoghatnak és dolgozhatnak az roszágban. Nem kell semmilyen speciális bizonylatot intézni, mint a vízum vagy a munkaengedély. Csak a vállalkozóknak kell beszerezni az érvényes vállalkozói engedélyt és a pénzügyi és a szociális hivatalban jelentkezni.

Biztonság

Spanyolország egy elvileg biztonságos ország. Persze azokon a helyeken, ahol több ember fordul meg, sok zsebtolvaj is van, akik a tehetősebb turistákra várnak.
Behozatal: Vámellenőrzéseket nem végeznek, de néhány meghatározott termék behozatala a személyes használat mennyiségére van korlátozva. Ha többet visz magával, akkor már vámtermékről van szó. Ezt pedig szükséges a vámon bejelenteni. És mennyit jelent a személyes használatra mennyiség? Alkoholnál 1 liter pálinka vagy keményalkohol, 2 liter bor, a dohányáruknál 200 cigarettát és 50 szivart engedélyeznek.

Értékelés: Spanyolorszag last minute utak, letenky

Kivitel

A spanyolországi nyaralásáról kivihet minőségi bort, azonban csak 5 literig, keményalkoholból pedig 1,5 literig. Haza vihet vám nélkül különböző ajándékokat, de csak 6 000 € értékig egy felnőtt személyre és 3 000 € értékben gyerekenként. Jól gondolja át, ha haza szeretne vinni nyaralásából valamilyen külföldi növényt vagy állatot. Mivel büntetve is lehetne érte. Spanyolország ugyanis aláírta a CITES – t, a megegyezést, amely támogatja a veszélyeztetett állatokkal és növényekkel való üzletelés megtiltását.

Ajándékok 

Tipikus emléktárgyak a bőrtermékek (különböző táskák és övek), ezüst ékszerek, a hagyományos kerámia és a csipke. Megfelelő ajándék egy üveg bor vagy brandy is. A gyerekeknek pedig ízleni fognak a kitűnő spanyol édességek.


Elérhetőségek

Fontos telefonszám a 112. Ezen keresztül el lehet érni a rendőrséget, kórházakat és a tűzoltókat is.

Legutóbbi érdekességek...

04.08.2011 Altamira-barlang
15.04.2011 Jamon Serrano sonka
20.09.2010 Cid-ének

Utoljára a fórumban...

04.07.2011 Alkoholfogyasztás az utcán
04.07.2011 Ibiza - éjjeli élet?
03.07.2011 Kempingek Spanyolországban
03.07.2011 Busszal Spanyolországba

Utolsó fényképek...

Kristálytiszta víz
Torimbia
Ibiza
Tenerife
Menorca